Reisverslag Scholenproject Kenia Bedreigde dieren en natuur

Klik hier om onze Nieuwsbrief #1 te lezen.

Januari 2005
(PDF - file groot of
PDF - file klein)

Global SchoolNet is een "501(c)(3) not-for-profit education organization"
Het "Ukunda Schools Project" is een officiele partner van Global SchoolNet (GSN).

GSN:
GSN
is een officiele VS "501(c)(3) not- for- profit education organization".
GSN biedt verschillende educatieve activiteiten aan, waaronder "Friendship Through Education (FTE)".
FTE wordt sterk aanbevolen door President Bush (VS), koningin Noor van Jordanie en anderen.
 FTE is een consortium van verschillende maatschappelijke organisaties die de belangen van kinderen voorop stellen. Doelstelling is om kinderen uit verschillende landen te laten samenwerken, en zodoende begrip te kweken voor elkaars culturen en standpunten.
Klik op Press release om te lezen wat het "Witte Huis" over FTE heeft te melden.

Onze website heeft in 2004 de hoofdprijs gewonnen van International Students Media Fair (ISMF). De jury heeft het project tevens onderscheiden met een speciale onderscheiding:
Judges Favorite.

Klik hier voor Nederlandstalige versie

English version >> Click here for English version

Jambo, Karibu !

We hebben besloten om de "oude" website te bewaren,
maar het zal niet meer worden bijgewerkt.

Klik hier om naar onze nieuwe website te gaan.

Reizend door Kenia hoor je vaak "Jambo"; dit betekent "Hallo". En als je ergens naar binnen gaat, dan word je verwelkomd met "Karibu" (Welkom). Vandaar dat we tegen jou zeggen: Jambo, Karibu!

Tijdens hun vakantie (zomer 2003) bezochten Frank en Rene de Vries een weeshuis en twee scholen in Kenia. Ze werden getroffen door de omstandigheden waarin de leerkrachten van de twee scholen les moeten geven en besloten om een inzamelingsactie te starten voor de basisscholen.

Tijdens hun vakantie (zomer 2004) bezochten ook Janet van Wegen en Aldert Glas een basisschool en ook zij besloten om actie te ondernemen. Toen ze in Nederland terug waren vroegen ze aan wat vrienden om hen te helpen en ze namen contact op met Frank en Rene. We besloten om te gaan samenwerken en hebben hiervoor de Stichting Ukunda Schools Project opgericht (2 juni 2005).

De doelstelling van dit project is om voorlichting te geven over Ukunda en om anderen de gelegenheid te bieden om de lokale scholen in Ukunda te helpen. Jij kunt ons hierbij helpen. We hebben ook jouw donatie nodig!

In januari 2005 brachten we circa 1000 leer- en leesboeken en ook stoelen en bureaus en andere goederen naar basisschool Mvindeni. We konden ook het startsein geven voor de bouw van een nieuw klaslokaal. Klik op onderstaande foto voor meer informatie over deze donatie.